Categorieën
tips Twitter

Zet een (verkorte) link in je tweet

twitter_icon4Succes heb je op Twitter als mensen je bericht (tweet) verspreiden (retweeten) naar hun eigen netwerk. De kans dat dit gebeurt is veel groter als je een link in je tweet zet, als je bijvoorbeeld een interessant artikel signaleert.

Eén probleem: een tweet mag slechts 140 karakters bevatten en het adres (url) van je interessante artikel is niet zelden ellenlang.

Zie wie klikt

Vroeger was dat inderdaad een probleem. Nu verkort Twitter te lange url’s automatisch tot 22 tekens. Althans, Twitter laat zoveel van de link staan als er nog plaats is in de tweet, maar hij rekent telkens maar 22 tekens. Minder leuk: ook voor kortere url’s rekent hij automatisch 22 tekens.

Je kunt ook van andere url-verkorters gebruik maken, bijvoorbeeld Bit.ly, Ow.ly en Goo.gl. Ook voor die verkortingen rekent Twitter 22 tekens, maar er zitten wel vaak interessante extra’s aan vast.

Bij Bit.ly bijvoorbeeld krijg je informatie over het succes van je link: hoe vaak is erop geklikt, in welk land woonden die klikkers, en wie deelde eveneens een link naar hetzelfde artikel. Zo weet je wat wel en niet werkt voor je organisatie op Twitter.

Zo’n verkorte link is overigens ook handig in een Facebookbericht. Daar is zo’n ellenlange url ook niet bepaald fraai.

De volgende training+coaching Twitter voor beginners vindt plaats op 15 en 31 oktober in Gent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.