Categorie├źn
Facebook tips

Waarom verandert aantal mensen dat op over onze Facebookpagina praat niet?

Onder de kop blijft dat cijfertje bij “xx praten hierover” hardnekkig op 3 staan. Bij de statistieken staat de teller reeds op 148. *

Dat is normaal. Facebook past de gegevens op je pagina zelf, dus de cijfers die voor iedereen zichtbaar zijn, met enkele dagen vertraging aan.

widget nieuwsbrief Facebookpagine Publiek Centraal

Het is in elk geval goed om bezorgd te zijn over een laag aantal mensen dat over je pagina praat. We legden eerder al uit dat dit een belangrijke indicator is, nog belangrijker dan het aantal mensen dat je pagina leuk vindt zelfs.

De mensen die over je pagina praten, zoals Facebook dat noemt, zijn namelijk de mensen die je berichten leuk vinden, ze delen of er commentaar op leveren, en zo je berichten blijven zien. En als zij op je berichten reageren, dan krijgen ook hun vrienden dat te zien. Op die manier kan het aantal duimen voor je pagina weer groeien.

Wie niet meer over je pagina praat, krijgt na verloopt van tijd je berichten niet eens meer in zijn nieuwsoverzicht. Veel organisaties zijn zich daar niet van bewust.

* Deze vraag werd gesteld tijdens de training+coaching Meer publiek met onze Facebook-pagina in Gent. De volgende training+coaching-trajecten vinden plaats op 3 en 26 september in Leuven en 1 en 17 oktober in Hasselt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.