Categorie├źn
Twitter

Twitter maakt retweeten met commentaar makkelijker

Twitter heeft het retweeten met eigen commentaar stukken makkelijker gemaakt. Een ingreep in de lay-out doet soms wonderen.

Schermafbeelding 2015-04-23 om 12.21.20Een retweet met eigen commentaar heeft altijd een meerwaarde: je voegt zelf iets toe, al was het maar iets als “Supertip!”. Maar vroeger was het soms een gepruts om commentaar toe te voegen.

Je kon alleen maar reageren in het vak waarin de oorspronkelijke tweet al stond. Je moest dan met je cursor naar een goede plek voor je commentaar, zeker op mobiele toestellen met een touchscreen niet altijd evident – om nog te zwijgen van het knippen en plakken waar velen zich van bedienden bij het retweeten.

Apart vak

Met de nieuwe lay-out heeft Twitter dat allemaal sterk vereenvoudigd. Boven de oorspronkelijke tweet, de tweet die je wil retweeten, verschijnt nu een apart vak. Daarin kun je je reactie toevoegen, zonder dat die geciteerde tweet in de weg zit. De geciteerde tweet wordt nu een apart beeld, een link bij je een eigen (re)tweet.

Meer plaats

Bijkomend voordeel: in dat nieuwe vak krijg je standaard 116 tekens voor commentaar. Een tweet mag niet langer zijn dan 140 tekens en als de oorspronkelijke tweet al lang is, dan had je vroeger niet veel plaats meer voor commentaar. Nu doet de lengte van de oorspronkelijke tweet er niet meer toe: je krijgt altijd 116 tekens.

Ook bij een klassieke link doet de lengte er niet toe. Hoe lang de link ook is, je krijgt altijd 116 tekens om er iets aan toe te voegen.

Dit is een van de vele tips uit de training+coaching Twitter voor beginners.