Categorieën
blog training+coaching

Training levert nu al meer publiek op!

Facebook CBE omslag mensen

Als je je opleiding Meer publiek met onze Facebookpagina noemt, dan creëer je verwachtingen natuurlijk – en nog geen kleine. Maar dat die verwachtingen al meteen, na twee weken training en coaching, ingelost worden, daar staan we zelf ook wel even van te kijken.

Chapeau aan alle 21 deelnemers, want het is door hun inzet dat die pagina’s er zichtbaar op vooruitgaan!

Meer mensen, meer vind-ik-leuks

Volgende week gaan we op alle Facebookpagina’s weer aan het tellen: het aantal vind-ik-leuks voor de pagina, het aantal mensen dat over de pagina praat, het gemiddelde aantal keren dat een bericht leuk gevonden wordt, gedeeld wordt of erop gereageerd wordt. Vóór de eerste sessie hebben we dat ook al eens gedaan. Met de twee cijferreeksen gaan we dus mooi kunnen vergelijken.

Maar een eerste steekproef levert al bijzonder deugddoende resultaten op. De pagina van het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper bijvoorbeeld kreeg er meteen 50 duimen bij, en het aantal mensen dat op de berichten reageert, het belangrijkste cijfer, steeg nog sterker, naar 53; dat is bijna een derde van het aantal vind-ik-leuks. Het recept is simpel: meer mensen, minder standpunten of projecten.

Het aantal mensen dat op berichten van het Centrum voor Beeldexpressie reageerde, steeg ineens 22 naar 61; maal drie dus. Door die grotere betrokkenheid verhoogt de zichtbaarheid van hun berichten in de nieuwsoverzichten van wie hun pagina leuk vindt. En da’s maar goed ook, want die berichten verdienen publiek.

De volgende training+coaching Meer publiek met onze Facebook-pagina vindt plaats op 3 en 26 september in Leuven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.