Categorieën
blog

Training Facebook heeft meteen resultaat

Het doet altijd deugd om zo’n mail te krijgen. Veel stond er niet in: “Woorden overbodig, denk ik zo,  op een welgemeende merci na natuurlijk.” Woorden waren inderdaad niet nodig want het grafiekje als bijlage vertelde alles: een flink stijgende lijn van de interactie op een Facebookpagina.

2013-10-02 12_53_08-Vzw LeuvenementDe afzender was Ingrid Nackaert, artistiek coördinator van de organisatie Leuvenement. Ze was een de vijftien deelnemers aan de training+coaching Meer publiek met onze Facebookpagina die vorige week in Leuven eindigde. Met de tips die ze er opdeed, en onze checklist in de hand, zag ze meteen de interactie op haar pagina stijgen. Meer interactie betekent: meer mensen die je berichten leuk vinden, er commentaar op geven of ze delen.

Meer bereik

En hoe meer interactie (de groene lijn), hoe meer bereik (de blauwe lijn) je volgende berichten hebben, schreven we al vaak. (Het is niet omdat je pagina 1000 vind-ik-leuks heeft, dat alle 1000 mensen al je berichten te zien krijgen. Integendeel zelfs.) De volgende berichten die Leuvenement op Facebook zet, zullen dus door nog meer mensen gelezen worden.

Gent, Leuven en Hasselt

In Gent zijn we er samen met de organisaties in geslaagd de interactie op hun pagina’s gemiddeld met 30 procent op te trekken. In Leuven is de interactie gemiddeld met ruim 60 procent gestegen; sommige organisaties, zoals Danspunt en het Museum voor Natuurwetenschappen (ja, die van de iguanodons) hebben hun interactie zelfs in een klap verdubbeld.

We zijn deze week in Hasselt begonnen. Weer een zeer enthousiaste groep. Moeten we eigenlijk niet trakteren als ze daar opnieuw het record breken?

Volgend jaar trekken we met de training+coaching Facebook naar Antwerpen en Brugge. Organisaties die daar een lokaal voor ter beschikking stellen, kunnen gratis deelnemen. Interesse? Mail naar rudy@publiekcentraal.be.

2 reacties op “Training Facebook heeft meteen resultaat”

Wanneer wordt er een training voorzien in het Gentse?

Ik werk als vrijwilliger voor Openbaar Kunstbezit Vlaanderen onder meer voor het beheer van de Facebookpagina en de (nog te activeren) Twitteraccount.

Groeten,

Hubert

Hubert Guldentops

Gustaaf Callierlaan 91 bus 301

9000 Gent

09/233.89.63

0498/47.88.42

Dag Hubert,
Gent hadden we in juni. In principe komen we er in juni volgend jaar terug. Eerst komen Antwerpen en Twitter aan de beurt. Maar mocht de vraag vanuit Gent snel groeien, dan bekijken we een vroegere datum. Het is al gebeurd dat geïnteresseerden daarom zelf gaan ronselen zijn in hun netwerk 🙂
Alvast bedankt voor je belangstelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.