AmuseeVous

Be participative

Spreker

Thomas Odeurs (AmuseeVous) werkt op cultureel ondernemerschap en begeleidt nieuwe makers in de ontwikkeling van hun ondernemerschapsproject. Als gids, netwerker en bewaker stuurt hij de jonge ondernemers naar resultaat. De jongeren in deze sessie zijn Britt Vranckx, Eulaly Vanroelen, Ilka Tillekaerts, Krysztoff Dorion, Paulien Herck en Zahra Elder.

Inhoud

Als partner van Art United, nam AmuseeVous deel aan een grootschalige productie en onderzoek op Pukkelpop 2019. Met Art United bundelen Pukkelpop en 17 cultuurhuizen krachten.

Doel: jongeren in contact brengen met kunst buiten de museummuren of hoe kunnen kunst, cultuur en erfgoed volwaardig deel uit maken van jongerencultuur. Samen met een 7-koppig curatorenteam en een uitbundige selectie jonge kunstenaars, ontwikkelde AmuseeVous een ‘hidden expo’ op het festivalterrein.

Hoe deze expo tot stand kwam en waarom ze een succes was, lichten de jongeren tot in de puntjes toe tijdens deze sessie.

Centrale vragen

  • Hoe jongeren bereiken, beroeren en motiveren?
  • Waarom is participatieve vormgeving een methodiek die ├ęcht werkt?
  • Hoezo zijn kunst en cultuur elitair?

Na deze sessie kun je

  • jongeren bereiken, beroeren en motiveren aan de hand van participatieve vormgeving.

Waar?

Young Room = Balzaal.

Wanneer?

16.15 tot 16.45 uur

Curator

De Young Room wordt samengesteld door AmuseeVous en Shaved Monkey.

Publiek20 is een initiatief van AmuseeVous, Cultuurconnect, Digiraf, FARO, I Like Media, Kortom, Mediaraven, Publiek Centraal, publiq, Shaved Monkey, Verhalenmakers en Vooruit, met de steun van de Stad Gent.

Wat is Publiek20?
Publiek20. Praktisch
Publiek20. Het programma
Publiek20. De deelnemers