Publiek19. Experience Room

Waar?

Studio Antieke Zolder (3e verdieping)

Curator

De Experience Room is samengesteld door Cultuurconnect.


Maike Somers: publiekswerking (VOLZET)

De keynote in de Experience Room komt van Maike Somers (foto), projectmanager bij Cultuurconnect. In Business as UNusual gaat ze de wereld rond op bezoek bij collega’s en organisaties met een andere kijk op hoe communicatie de beleving kan versterken of verdiepen.

Het wordt een reis langs vernieuwende publiekswerking, eigenzinnige marketing, verrassende vormen van storytelling. Praktijken die inspireren, initiatieven die aan het denken zetten of projecten die kunnen vertaald worden naar de eigen werking: Business as UNusal prikkelt de verbeelding.

 • keynote Experience Room
 • 11.25 tot 12.10 uur
 • volzet

Workshop customer journey (VOLZET)

Ik ga op reis en ik neem mee… Customer journeys of klantreizen zijn een manier om je werking en strategie af te stemmen op de beleving van je publiek.

Op welke momenten en locaties komt iemand in contact met jouw producten of diensten? En welke emoties en beleving gaan hiermee gepaard? Als je hier eenmaal een beeld van hebt, kan je jouw communicatie-acties hierop afstemmen.

In deze workshop in de Experience Room leer je met Sara Logghe en Bastien Ranschaert, research & development bij Cultuurconnect, hoe je zo’n klantreis kan opbouwen.

 • workshop
 • 13.10 tot 14.10 uur
 • volzet

CC Lokeren: livestreaming (VOLZET)

To stream or not to stream … Livestreaming was hot in 2018 en volgens trendwatchers blijft dit ook zo in 2019. Het afgelopen jaar experimenteerden cultuur- en gemeenschapscentra met het livestreamen van voorstellingen naar een minder mobiel publiek in woonzorgcentra en ziekenhuizen.

Hoe ging dit in zijn werk? Hoe maak je van livestreaming een schot in de roos? Welke rol speelt de communicatie en de beleving om de betrokkenheid van het ‘publiek op afstand’ te verhogen?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden in cultuurcentra delen An Vanlierde van Cultuurconnect en Elke Clompen van CC Lokeren in deze inspiratiesessie concrete tips waarmee je zelf aan de slag kan. Zodat jij naar huis gaat met een overzicht van de mogelijkheden en de uitdagingen.

 • praktijkverhaal
 • 14.20 tot 14.50 uur
 • volzet

Nerdlab: community building (VOLZET)

Rome is niet in één dag gebouwd. Een community ook niet … Hoe bouw je een sterke community van mensen met een gedeelde passie, die (online) met elkaar in gesprek gaan, verhalen delen en leren van elkaar?

Een hechte community is een enorme meerwaarde voor organisaties. Het Gentse Nerdlab, een open collectief van makers, slaagde erin om zo’n community op te bouwen. Hoe pakken zij dit aan? Welke communicatie, marketing en begeleiding vraagt dit? Wat werkt en wat niet?

Verwacht in deze sessie met Michelle Vosters van Nerdlab een inspirerend verhaal vol ervaringen en doorspekt met do’s & don’ts.

 • inspiratiesessie
 • 15.05 tot 16.00 uur
 • volzet

Wat is Publiek19?
Publiek19. Praktisch
Publiek19. Het programma 
Publiek19. De deelnemers