Publiek19. Digital Room

Waar?

Studio Mokabon (2de verdieping)

Curator

De Digital Room is samengesteld door Digiraf.


Klasse: digitale strategie (VOLZET)

Als onderwijsmagazine sterk digitaal uit de hoek komen, het kan wel degelijk. Ruben Cassiman, digitaal strateeg bij Klasse, toont in dit praktijkvoorbeeld hoe ze het bij Klasse aanpakken.

Hoe gaan ze om met het multimediale karakter? Wat zeggen de cijfers 5 jaar na de shift van print naar online. Welke challenges zijn er? En welke kansen hebben ze dankzij digitaal?  Kortom, een case recht uit de praktijk.

Klasse is een onderwijsmagazine en brengt positieve, authentieke, kwaliteitsvolle en betrouwbare journalistiek over onderwijs. Klasse informeert, versterkt, waardeert en verbindt onderwijsprofessionals. Daarvoor gebruikt Klasse online kanalen, een magazine, acties en campagnes.

 • praktijkverhaal
 • 11.25 tot 12.10 uur
 • volzet

Herman Maes: e-mailmarketing (VOLZET)

Met e-mails hebben we allemaal een haat-liefdeverhouding. We worden gedicteerd door de vele e-mails die elke dag binnenkomen in onze inbox.

Maar daarnaast is het nog steeds een van de belangrijkste en best werkende communicatiekanalen. Het juist inzetten van e-mails is nog steeds een niet te onderschatten marketingkanaal.

Op Publiek19 geeft Herman Maes (foto) tal van praktische tips over e-mailmarketing. Hij heeft het ook over het automatiseren van e-mails via marketing automation en natuurlijk over wat er nu nog mag onder die nieuwe privacyregels.

Verwacht geen droge quote-slides, wel praktische voorbeelden, screenshots en alle soorten do’s and don’ts.

Herman Maes heeft van zijn hobby als digitaal marketeer zijn werk kunnen maken, terwijl het voor hem nog steeds als een hobby aanvoelt. Sinds 2002 al is hij intensief met zijn eigen blog Dailybits.be bezig. Via deze online speeltuin heeft hij alles zelf kunnen leren en ondervinden.

Geen betere leerschool dan die met je eigen tijd en geld. Als marketingstrateeg enerzijds en docent bij Thomas More anderzijds combineert hij het ondersteunen van bedrijven met het opleiden van een nieuwe generatie marketeers.

 • keynote
 • 13.10 tot 14 uur
 • volzet

Google België: Ad Grants (VOLZET)

Lore Van Besien legt, namens Google België , uit hoe non-profitorganisaties in aanmerking kunnen komen voor het programma Google Ad Grants.

Het programma biedt geschikte non-profitorganisaties tot 10.000 dollar per maand om gratis via Google Ads te adverteren op pagina’s met Google-zoekresultaten. Het programma is ontworpen om organisaties te helpen contact te leggen met mensen en hun missie uit te dragen in de wereld.

Tijdens de sessie op Publiek19 geeft Lore Van Besien organisaties uitleg over hoe Google Ad Grants werkt en geeft ze een korte spoedcursus over hoe organisaties zich hierop het beste kunnen voorbereiden. Daarmee kunnen ze hun kansen om in aanmerking te komen voor een Ad Grants account vergroten. Ook organisaties die reeds over een Google Ads Grants account beschikken, komen meer te weten over hoe ze hun account kunnen beheren en actief houden.

 • inspiratiesessie
 • 14.20 tot 14.50 uur
 • volzet

Workshop digitale transformatie (VOLZET)

Waar liggen de kansen om jouw organisatie digitaal sterker te maken? Hoe pak je dat het best aan? Je leert het van digitaal strateeg Patrick De Sutter tijdens een intensieve workshop op Publiek19.

Hoe sterk is jouw organisatie digitaal aan het werk? Op welke domeinen liggen er kansen om jouw organisatie digitaal sterker te maken? Hoe transformeer je digitaal in social profit? Hoe zorg je voor
digitale disruptie? Het zijn vragen die Patrick De Sutter, die ook curator is van de Digital Room, beantwoordt tijdens een intensieve workshop van 60 minuten op Publiek19.

Patrick De Sutter is digitaal strateeg, met tonnen ervaring in social profit en overheid. Met Digiraf adviseert hij tal van organisaties en geeft hij workshops en opleidingen rond digitale transformatie, onder meer over het aantrekken van meer publiek via website en nieuwsbrief en het toepassen van CRM-systemen.

 • workshop
 • 15.05 tot 16.00 uur
 • volzet

Wat is Publiek19?
Publiek19. Praktisch
Publiek19. Het programma
Publiek19. De deelnemers