Publiek18 – 20 maart 2018 in Gent

Publiek17
© Evy Raes

Publiek18 vindt plaats op 20 maart 2018 in de Gentse Minardschouwburg. Op de affiche staan 5 topexperts en meer dan 20 organisaties uit social profit en overheid. Een inspiratiedag vol tips en praktijkvoorbeelden over hoe je meer publiek bereikt.  

In de gezellige Minard verwachten we op 20 maart opnieuw 300 deelnemers van organisaties en overheden uit alle sectoren van social profit en overheid. Op de affiche staan meer dan 20 sessies over storytelling, sociale media, marketingstrategie, digitale communicatie, GDPR, innovatie, ambassadeurschap, participatie, jongerenmarketing, diversiteit en fondsenwerving – en nog veel meer.

Inspiratie over deze thema’s krijg je van 5 topexperts. In de namiddag vertellen 30 organisaties hoe ze dat in de praktijk omzetten.

Communicatie in social profit

De eerste masterclass neemt Eric Goubin voor zijn rekening, een van de absolute topexperts in Vlaanderen op het vlak van communicatie voor social profit en overheid.

Hij heeft zopas een nieuw boek uit, De Fiets van Tante Mariette, dat nu al een standaardwerk mag worden genoemd.

Als onderzoeker bij Kortom en de Thomas More-hogeschool verzamelde hij tonnen praktijkvoorbeelden. Hij deelt die graag met jullie tijdens een van de 3 masterclasses op Publiek18.

Digital storytelling

De tweede masterclass wordt gegeven door Pieter Blomme. Hij volgt de evoluties rond digital storytelling op de voet.

Hij coördineert een postgraduaat digital storytelling bij REC. en KASK in Gent, waarbinnen hij internationale storytelling experten over de vloer krijgt.

Daarnaast maakt hij zelf met een team van enthousiastelingen de Relaas-podcast. Hij doceert storytelling en radio bij de UGent.

Social media

Sofie Verhalle geeft de derde masterclass. Ze heeft vijftien jaar ervaring in digitale communicatie, met als specialisatie sociale media. Ze werkt samen met klanten om hen hun doelstellingen sneller en doeltreffender te helpen halen. Ze analyseert problemen, helpt processen te stroomlijnen en begeleidt teams naar een oplossing.

Ze werkt en werkte onder andere samen met Light for The World, Brantano, de Stad Gent, BeCommerce, De Krook Bibliotheek, Miele, Kortom, NIRAS, Sport Vlaanderen, Flanders DC, de Provincie Oost-Vlaanderen, het Vlaams Parlement, Visit Flanders, 11.11.11. en de Europese Commissie.

Straf verhaal over digitaal

Rosemie Callewaert mag met haar straffe verhaal over digitaal de inspiratiedag openen. Al twintig jaar – sinds 2012 met iStoire Services – leert ze organisaties met digitale technologie inspelen op maatschappelijke veranderingen en de veranderende verwachtingspatronen van mensen die technologie gebruiken. Ze begeleidde bij Bibnet, de voorloper van Cultuurconnect, een aantal grote databank- en webprojecten voor openbare bibliotheken.

Als het beroep van vertaler en bruggenbouwer tussen technologie, ontwikkelaars, projectmanagers en het publiek een woord zou zijn dan stond dat hier achter haar naam.

Storytelling

Tim Verheyden sluit Publiek18 af. Hij heeft al twintig jaar ervaring als journalist en presentator. Hij begon bij TV Limburg, ging in 2002 naar VTM (Telefacts) en werkt sinds 2012 voor de VRT (Koppen, Het Journaal, Panorama). Hij heeft een bijzonder klare kijk op storytelling. Bij Het Journaal was hij chef storytelling. In 2014 publiceerde hij het boek How To Story (samen met Tom Rumes en Andries Fluit).

In zijn twintig jaar als journalist heeft hij heel wat zien veranderen op het vlak van verhalen vertellen. Vanuit die ervaring zal hij ongetwijfeld, als finale van Publiek18, veel organisaties inspireren om hun eigen verhalen te ontdekken en vertellen.

Keynote-sprekers op vorige edities waren onder meer Nic Balthazar (strategie), Tom Palmaerts (jongeren), Bert Van Wassenhove (digitale strategie), Marc Michils (strategie), Guido Everaert (storytelling), Sihame El Kaouapkibi (jongeren), Karen Bertrams (jongeren),  Raf Stevens (storytelling), Ilja De Coster (fondsenwerving), Rudy Lefèvre (innovatie) en Dado Van Peteghem (digitale strategie).

Aantal plaatsen is beperkt

Publiek18 zit al sinds eind januari volzet, net zoals Publiek17.

Sommige deelnemers annuleren hun inschrijving. Wil je een van de vrijgekomen plaatsen innemen, schrijf je dan in via het formulier hieronder.
Publiek 18. Het programma
Publiek18. De praktijkverhalen
Publiek 18. Praktisch
Publiek18. De deelnemers

Publiek18 is een initiatief van Publiek Centraal, in samenwerking met AmuseeVous, Cultuurconnect, FARO, I Like Media, Kortom, Mediaraven, publiq en SOCIALware, met de steun van de Stad Gent.