Publiek17 – Gent, 28 maart 2017

Dado Van Peteghem

Publiek17 vindt plaats op 28 maart 2017 in Gent, in de Minard en De Krook. Op de affiche staan 5 topexperts en 19 organisaties uit social profit en overheid. Een dag vol tips en praktijkvoorbeelden over hoe je meer publiek bereikt.  

“Relevant zijn is niet meer voldoende. Je moet disproportioneel relevant te zijn”, zei Dado Van Peteghem vorig jaar op Publiek16. Dus zochten we voor Publiek17 naar sprekers die je zullen inspireren om disproportioneel relevant te zijn.

200 organisaties

In de Minard en De Krook verwachten we op 28 maart opnieuw 200 organisaties en overheden uit alle sectoren van social profit en overheid. Op de affiche komen 20 sprekers, in een mix van korte en lange sessies. Thema’s? Storytelling, sociale media, marketingstrategie, digitale communicatie, innovatie, ambassadeurschap – en nog veel meer.

Inspiratie over deze thema’s krijg je van 5 topexperts in de Minardschouwburg. Vlakbij, in De Krook, vertellen 19 organisaties hoe ze dat in de praktijk omzetten.

5 topexperts

Op Publiek14 in Gent,  Publiek15 in Leuven en Publiek16 in Gent waren er telkens drie hoofdsprekers. Voor Publiek17 steken we nog een tandje bij. Maar liefst 5 topexexperts krijgen de deelnemers geserveerd in de Minardschouwburg. Ze nemen elk 1 uur voor hun rekening.

Eén hoofdspreker zet bij het begin van de dag de toon, een tweede sluit de dag af. Halfweg, meteen na de lunch, geven 3 experts elk een masterclass. Die vinden gelijktijdig plaats; de deelnemers moeten dus uit een van deze 3 masterclasses kiezen.
Raf Stevens, expert storytelling, geeft de aftrap van de inspiratiedag. Hij leert mensen en organisaties impactvol communiceren door middel van eerlijke en authentieke verhalen. Hij schreef twee boeken over storytelling: No Story No Fans (2011) en Sterke verhalen Sterke leiders (2016).

Afsluiter is Rudy Lefèvre, oprichter en bezieler van Unlock en U-Channel. Hij helpt bedrijven en organisaties innoveren. De vraag naar innovatie in social profit en overheid klinkt steeds luider. Ongetwijfeld stuurt Rudy Lefèvre de deelnemers met een pak frisse ideeën en een stevig energieshot naar huis.

De 3 masterclasses worden gegeven door Gerrie Smits (digitale strategie), Evy Raes (het juiste beeld kiezen) en Fran Bambust (7E-model).

19 praktijkverhalen

Nog in de namiddag, na de masterclasses, kunnen de deelnemers kiezen uit 19 praktijkverhalen, 19 organisaties die vertellen hoe zij publiek bereiken.

Die praktijksessies vinden plaats in De Krook, aan 18 tafels waar telkens 10 deelnemers kunnen plaatsnemen. De organisaties vertellen hun verhaal 3 keer na elkaar, in sessies van telkens 20 minuten. Zo hoeven de deelnemers geen onmogelijke keuzes te maken.

Het negentiende praktijkverhaal wordt niet aan een tafel verteld maar in de vorm van een rondleiding. De deelnemers aan Publiek17 kunnen een rondleiding krijgen door De Krook.

De Krook

Voor deze editie van de jaarlijkse inspiratiedag werkt Publiek Centraal opnieuw nauw samen met de Gentse stadsbibliotheek. Die samenwerking krijgt deze keer een heel bijzonder karakter omdat de bibliotheek op 10 maart naar De Krook is verhuisd, het prachtige nieuwe gebouw aan de Zuid. Wanneer Publiek17 daar op 28 maart neerstrijkt, zal De Krook dus nog maar pas geopend zijn.

Hier vind je alle praktische informatie over Publiek17. De inspiratiedag is volzet. Als je je op de wachtlijst zet, verwittigen we je zodra er een plaats vrijkomt.

 
Publiek17. Het programma
Publiek17. Praktisch
Publiek17. De deelnemers