Publiek17. De masterclasses

Halfweg Publiek17, meteen na de lunch, geven 3 experts elk een masterclass. Die vinden gelijktijdig plaats; de deelnemers moeten dus uit een van deze 3 masterclasses kiezen.

Fran Bambust

Hoe kan ik ook jouw gedrag sturen? Met het 7E-model?

Communicatie-experte Fran Bambust (1965) ontwikkelde het 7E-model. Daarmee leer je hoe efficiënte communicatie tot een effectiever beleid leidt. Waarom doen mensen wat ze doen? En vooral: hoe kan je hen ertoe bewegen om iets op een andere manier te gaan doen?

Het 7E-model is een handig werkinstrument voor zowel beleidsvoerders als communicatiedeskundigen. De 7 hefbomen van het model bleken na tal van toepassingen zo effectief dat de Vlaamse overheid het model opnam in haar beleidsplan Algemeen Regeringsbeleid.

Evy Raes

Evy Raes

Interactieve communicatie met je publiek door beelden

Topfotografe Evy Raes geeft de tweede masterclass. Ze legt daarin uit hoe je het juiste beeld moet kiezen voor je communicatie.

Evy stelt al enkele jaren dat de nieuwe beeldcultuur een nieuwe beeldtaal heeft doen ontstaan. “Alleen weten we niet goed hoe we die moeten spreken”, zei ze drie jaar geleden in De Morgen.

Gerrie Smits

Digitale strategie is onzin. Het gaat om Strategie voor een Digitale Wereld

Gerrie SmitsGerrie Smits, een veelgevraagd consultant en spreker over digitale strategie, geeft een van de 3 masterclasses.

Van 2011 tot 2015 werkte Gerrie Smits voor de Stad Antwerpen. Daar werkte hij de digitale strategie uit die de basis vormde voor de nieuwe website. Een goede website maken volstond niet, de ambitie moest verder gaan, zei hij: het idee was de fundering te leggen van de stad als digitaal platform.