Categorieën
blog Publiek Centraal

Publiek Centraal is 1 jaar bezig

training+coaching Publiek Centraal

Dag op dag een jaar geleden gaf Publiek Centraal zijn allereerste opleiding. Voorzichtig toen nog, maar door de enthousiaste reacties van zoveel organisaties de laatste twaalf maanden staan we vandaag verder dan we toen hadden durven dromen.   

“De kop is eraf.” Zo begonnen we op 28 mei 2013 een bericht kort na de eerste sessie van de allereerste training+coaching van Publiek Centraal. Over Facebook ging die.

Echt op maat

De combinatie van training (met vooral voorbeelden van de Facebookpagina’s van de organisaties) en coaching sloeg aan. Via een checklist konden de deelnemers hun pagina stap voor stap verbeteren.

De cijfers logen er niet om. De interactie op hun pagina’s steeg met gemiddeld 30 procent.

“Ik vond het een interessante sessie gisteren”, liet een deelnemer weten. “Echt op maat, dat miste ik bij andere trainingen die ik al over sociale media gevolgd heb. Ik heb het gevoel dat ik nu veel concreter aan de slag kan. En dat was wat ik nodig had.”

Paar versnellingen hoger

We begonnen voorzichtig, met één opleiding, net voor de zomer, om even de temperatuur te meten.

Door de vele inschrijvingen – de eerste opleiding zat meteen vol – en de enthousiaste reacties zijn we na de zomer meteen een paar versnellingen hoger geschakeld. Ondertussen hebben we 10 opleidingen (7 verschillende) op de teller staan:

Meer dan 10 opleidingen

Heel wat deelnemers zagen we terug voor een volgende opleiding. Sommige organisaties schreven zich zelfs al drie of vier keer in.

Daarnaast krijgen we ook steeds meer vragen voor opleidingen op maat. Zo gingen we al langs bij Herita, Vormingplus, Danspunt, JES, De Ambrassade, de Gezinsbond, de Vlaamse erfgoedbibliotheken, de Kringwinkels, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en het Davidsfonds.

Vanaf dit najaar hernemen we al onze opleidingen en komen er nieuwe bij, onder meer storytelling,  communicatiestrategie, Twitter voor gevorderden, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Pinterest. Zo verruimt ons aanbod tot meer dan 10 verschillende opleidingen.

Ledenorganisatie

Nog blijer werden we van het groeiende aantal organisaties dat aanbood om op de een of andere manier samen te werken. Organisaties die een leslokaal ter beschikking stelden, zijn bijvoorbeeld het MIAT, Z33, M Leuven, Cultuurnet, het FotoMuseum, Huis van Alijn, Informant en het Davidsfonds. Met Cultuurnet zijn gesprekken bezig over inhoudelijke samenwerking.

De grote belangstelling voor Publiek14, de eerste inspiratiedag, in de Gentse Minard, was de kers op de taart.

Het geeft ons moed om dit najaar de grote sprong voorwaarts te maken. Zoals aangekondigd worden we dan een ledenorganisatie. Alle leden zullen het hele jaar door gratis coaching kunnen krijgen voor alle disciplines waarin we ook trainingen aanbieden. (Wie verwittigd wil worden zodra de plannen concreet zijn, kan hier zijn naam achterlaten.)

Bedankt aan iedereen die ons in deze opstartfase gesteund heeft. Het is jullie enthousiasme die Publiek Centraal gemaakt heeft tot wat het vandaag is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.