Studiedag over teksten in musea en tentoonstellingen

Teksten in musea en tentoonstellingen. Niets nieuws onder de zon. Toch? Maar hoe bewust ga je als curator, communicatiemedewerker of publiekswerker met zaalteksten om? FARO wijdt een hele studiedag aan het thema: Praatjes bij plaatjes.

NaamloosHoe kunnen we meer halen uit het (educatieve en zelfs ontspannende) potentieel van tekstbordjes en algemene, oriënterende teksten? Zit de toon juist? En hoe zorg je voor vlotte teksten die de lezer uitnodigen om (beter) te kijken en die ook de (kunst)historische inhoud correct weergeven?

Deze studiedag op 11 mei wil de staat opmaken van het tekstgebruik in musea en bij tentoonstellingen. Wie doet wat, en waarom? FARO nodigt een aantal ervaringsdeskundigen uit, uit binnen- en buitenland.

Je bent te gast in het Red Star Line Museum te Antwerpen, een museum dat eind vorig jaar de Wablieft-prijs in de wacht sleepte. Sinds de opening in 2013 spreekt dit museum een heel breed publiek aan. Het brengt het verhaal van twee miljoen passagiers die hun geluk gingen zoeken in Noord-Amerika. Met extra aandacht voor heldere taal.

Meer info over Praatjes bij plaatjes vind je op de website van FARO.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *