Categorieën
blog

Opnieuw naar 30 procent meer betrokkenheid

We hebben net 89 screenshots gemaakt van de Facebookpagina’s van de 13 deelnemers aan de training+coaching Facebook in Leuven. Die worden de basis voor de twee trainingssessies – de eerste over een kleine drie weken – en de coaching (op afstand) tussen beide sessies.

Bij de deelnemers opnieuw een grote politieke partij, heel wat organisaties uit de cultuursector, waaronder Cultuurnet en drie grote musea (onder meer M, waar we te gast zijn), en zelfs een serviceclub en consultancybureau.

Facebook 1 statistieken pagina berichten vind-ik-leuks

Net zoals bij de training+coaching in Gent hebben we van al hun Facebookpagina’s gedurende een week geteld hoeveel berichten ze precies bevatten, het aantal vind-ik-leuks dat ze kregen, het aantal keer dat ze  gedeeld zijn en erop gereageerd etc.

Meer betrokkenheid

Vooral het aantal mensen dat over hun pagina praat, vinden we belangrijk. Dat zijn de mensen die de berichten leuk vinden, ze delen of er commentaar op leveren. Hoe groter die betrokkenheid is, hoe meer mensen (en hun vrienden) die berichten te zien krijgen. Veel organisaties gaan er namelijk ten onrechte van uit dat al hun fans al hun berichten te zien krijgen.

Bij de vorige training+coaching konden we de betrokkenheid op de pagina’s van de deelnemers gemiddeld met 30 procent doen stijgen. Voor de groep in Leuven leggen we de lat even hoog.

De volgende training+coaching-trajecten Meer publiek met onze Facebook-pagina vinden plaats op 3 en 26 september in Leuven en 1 en 17 oktober in Hasselt. Leuven zit bijna vol, in Hasselt is nog plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.