Categorieën
leden Publiek Centraal

Op naar de 1000 leden! (en misschien de roze tutu)

Presenteren we volgend jaar Publiek15 in roze tutu? Misschien. Zeker is dat Publiek Centraal een ledenorganisatie wordt. Dat hebben we net op Publiek14 aangekondigd. En we willen heel snel naar 1000 leden. Het enthousiasme is groot, dus het kan.

tutu5-1Vanaf dit najaar kunnen organisaties uit social profit en overheid lid worden van Publiek Centraal. Voor een bescheiden bedrag zal een uitgebreid team hen het hele jaar door ondersteunen op het vlak van communicatie en marketing. Voor een bescheiden bedrag zullen ze dus meer publiek kunnen bereiken.

Het is een logische stap na het succes van onze coachingprogramma’s. Bij elke training, bijvoorbeeld rond Facebook of digitale nieuwsbrieven of persberichten schrijven, krijgen de deelnemers enkele weken coaching. Waarom daar geen permanente coaching van maken?

Nic Balthazar

Dat zal dus vanaf dit najaar kunnen. We starten pas zodra we 100 leden hebben. Maar aan de reacties van heel wat organisaties te horen de laatste weken, zullen we die kaap snel ronden. En we mikken nog hoger. Start small, thing big – Nic Balthazar, zei het maandag al.

Vele kleintjes maken een groot. Als we met 1000 zijn, kunnen nog verder gaan in onze ondersteuning – ja, de coöperatieve gedachte is niet veraf. Dan kunnen we bijvoorbeeld niet maandelijks maar wekelijks trainingen geven, overal in Vlaanderen, dicht bij de organisaties. Dan kunnen we ook ons onlineverhaal verder uitbouwen zodat iedere organisatie op elk moment een bruikbaar antwoord vindt op haar vraag.

Roze tutu

1000 leden: voor minder gaan we niet. Gewoon omdat het moet. Omdat het zo verdomd jammer is dat organisaties die hun publiek centraal stellen dat publiek steeds moeilijker bereiken.

Halen we 1000 leden in 1 jaar, tegen Publiek15, in maart volgend jaar? Ik denk niet dat het zó snel zal gaan. Maar beloofd is beloofd. Maandag zei ik tijdens Publiek14 in mijn enthousiasme dat ik Publiek15 in roze tutu zou presenteren als we dan al met 1000 organisaties waren. In roze tutu?

Bob Carey

Het is een eerbetoon aan Bob Carey, een Amerikaan die een ontroerende reeks foto’s van zichzelf in roze tutu liet maken om zijn zwaar zieke vrouw aan het lachen te krijgen. Die warmte, die kwetsbaarheid, dat geven ad fundum heeft mij diep geraakt. Ik botste op de foto’s in december toen ik een passend beeld zocht voor onze nieuwjaarswensen. Ze laten me sindsdien niet meer los.

Het verhaal van Bob is het verhaal van Publiek Centraal. Ook bij al die organisaties draait het op de eerste plaats om mensen. Om mensen die aan anderen willen geven, hoe klein ook, en ondanks de vaak veel te beperkte middelen. Verschillende organisaties lieten ons de voorbije dagen en weken weten dat zij alvast meedoen, dat zij willen meebouwen aan dit verhaal waar we allemaal sterker kunnen uitkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.