Categorieën
Publiek Centraal

Meer ondersteuning voor social profit: Publiek Centraal schakelt versnelling hoger

Meer ondersteuning van social profit, meer inspiratiedagen, meer opleidingen, meer online-content, meer aandacht voor kleinere organisaties. Publiek Centraal schakelt vanaf 2021 een serieuze versnelling hoger met een nieuwe ploeg.

Het zijn zware tijden, ook voor social profit. Door de coronacrisis hebben organisaties meer dan ooit ondersteuning nodig.

Publiek Centraal schakelt daarom vanaf 2021 een versnelling hoger. De meer dan 2700 leden zullen dan op tal van terreinen ondersteuning krijgen, niet alleen op het vlak van marketing en communicatie, maar ook bij hun digitalisering bijvoorbeeld, of bij hun HR-beleid.

Op basis van regelmatig behoeftenonderzoek zal Publiek Centraal zijn werking voortdurend uitbreiden.

Inspiratiedagen

Sinds 2014 organiseerde Publiek Centraal elk jaar een inspiratiedag. Die werden al snel een begrip. De jongste edities waren telkens uitverkocht. We gaan resoluut door met die traditie. Er komen zelfs meerdere inspiratiedagen per jaar.

De voorinschrijvingen voor Publiek21, de inspiratiedag over communicatie in social profit, zijn al een tijdje bezig. Meer dan 150 mensen schreven zich al in.

We zijn volop bezig om deze inspiratiedag helemaal coronaproof te maken en toch zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen. Zodra zicht is op de coronamaatregelen voor 2021, bezorgen we daarover meer details.

Meer opleidingen en online-content

Er komen niet alleen meer inspiratiedagen, maar ook meer opleidingen, zowel online als offline.

Wat marketing en communicatie betreft, staan er nu al meer dan twintig op het programma, onder meer over sociale media, persbeleid, strategie, podcasts en video’s maken, en storytelling. Dat aantal zal op korte termijn verdubbelen.

Daarnaast zullen de organisaties permanent inspiratie kunnen opdoen via een ruime waaier aan online-content.

Een nieuwe ploeg

Publiek Centraal werd in 2013 opgericht door Els Ameloot, Davy De Laeter, Sebastiaan Deconinck en Rudy Pieters. Die ploeg stopt er nu mee; Rudy Pieters blijft in de overgangsfase nog even aan boord.

Er komt nu een nieuwe ploeg onder leiding van sociaal ondernemer en digitaal expert Peter Vandermeulen. Peter is een vertrouwd gezicht in de sociale sector. Met Social ICT ondersteunt hij heel wat sociale organisaties. Voor Publiek Centraal gaf hij al opleidingen, onder meer over GDPR.

Meer kleinere organisaties

Peter gaat flink investeren in Publiek Centraal. Hij wil daarbij extra aandacht besteden aan de kleinere organisaties.

De 2700 leden die Publiek Centraal vandaag telt, zijn vooral de middelgrote tot grote organisaties, zegt hij. “Er zijn daarnaast ook heel veel kleinere organisaties, vaak verenigingen of vzw’s die maar een paar
medewerkers hebben en vaak met vrijwilligers werken.

“Deze mensen vinden vaak niet de weg naar Publiek Centraal, en als ze wel de weg vinden, hebben ze geen budget om bijvoorbeeld naar een
inspiratiedag te komen.

“De kleine organisaties vergen een andere aanpak, met ook andere content. Ze zijn op zoek naar eenvoudige, begrijpbare tools die onmiddellijk resultaat leveren. Het komt er dus op aan om de juiste manier te vinden om deze mensen aan te trekken.”