Categorie├źn
Facebook tips

Kan ik Facebookvrienden recycleren tot fans?

Daarnet kreeg je een foute versie van een bericht Sorry daarvoor. Dit is de goede versie:

Op mijn persoonlijke Facebookprofiel staat dat ik voor onze organisatie werk. Daardoor krijg ik veel vriendschapsaanvragen van afdelingen van onze organisatie. Ik wil die niet tot mijn persoonlijke Facebookprofiel toelaten. Hoe kan ik hen doorverwijzen naar de pagina van onze organisatie? *

Een vriendschapsverzoek kun je alleen maar bevestigen of verwijderen.

Optie 1: vriendschapsverzoek bevestigen, dan als beheerder die persoon uitnodigen tot de pagina, en vervolgens vriendschap opzeggen. Niet orthodox, en eigenlijk ook niet zo netjes.

Facebook vrienden verzoek cartoon

Optie 2: Vriendschapsverzoek verwijderen maar die persoon een bericht sturen (dat kan ook als je geen vriend bent). In het bericht leg je uit dat je op je profiel niets plaatst over je organisatie maar dat je op de pagina alles over je organisatie te weten komt. Met de link naar de pagina erbij.

* Deze vraag werd gesteld tijdens de training+coaching Meer publiek met onze Facebook-pagina in Gent. De volgende training+coaching-trajecten vinden plaats op 3 en 26 september in Leuven en 1 en 17 oktober in Hasselt. Leuven zit bijna vol, in Hasselt is nog plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.