Categorieën
Twitter

Bel200 toont groei van Twitter in België

België zou 1 miljoen actieve Twittergebruikers tellen. Maar is Twitter wel zinvol voor onze organisatie? Hoe evolueert Twitter in ons land precies?  De Bel200 kan het ons nu vertellen. Hij toont hoeveel volgers de belangrijkste accounts erbij krijgen.

Hoeveel volgers kregen Belgische Twitter-accounts erbij? De grafiek vergelijkt november, december en januari.
Hoeveel volgers kregen Belgische Twitter-accounts erbij? De grafiek vergelijkt november, december en januari.

De Bel20 laat zien hoe Belgische aandelen het doen, aan de hand van de koers van de 20 belangrijkste bedrijven. De Bel200 doet ongeveer hetzelfde voor de Belgische Twitteraccounts.

De Twitter Bel200 is een selectie van 200 belangrijke Twitteraccounts, opgedeeld in categorieën. Er zitten ook enkele categorieën uit de non-profitsfeer bij, bijvoorbeeld cultuurhuizen, musea, universiteiten en hogescholen, federale en Vlaamse regering, partijvoorzitters en politie.

Van elk van de categorieën zien we van maand tot maand hoeveel volgers de accounts erbij krijgen. Zo zien we dat de Belgische musea in november 2014 bij de sterkste groeiers waren, maar in december en vorige maand fors terugvielen.

Geen bedrijven

De Bel200 is een schitterend nieuw initiatief van Bruno Peeters, auteur van starttotweet.be, en verzamelaar van alle mogelijke statistieken over het gebruik van sociale media in België.

Hij koos zoveel mogelijk voor natuurlijk groeiende Twitteraccounts. “Ik heb bewust gekozen om geen accounts van bedrijven op te nemen”, zegt hij op zijn blog. “Bedrijven kunnen immers gebruik maken van advertenties om het aantal followers van hun accounts op te drijven.”

Twitter komt uitvoerig aan bod tijdens de workshop Welke sociale media voor onze organisatie? op dinsdag 10 februari 2015. De volgende training+coaching Twitter voor beginners vindt plaats op 28 april en 28 mei 2015.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.