Categorieƫn
Facebook

Hoe voeg je Facebookpagina’s samen?

Hoe voeg je twee Facebookpagina’s samen? Makkelijk maakt Facebook ons dat niet. We hebben samen met andere organisaties enkele mogelijkheden getest. Soms zonder resultaat, maar ook met succes. Een vermomming als Amerikaan helpt. Schermafbeelding 2014-09-17 om 12.17.14 We komen regelmatig organisaties tegen met twee pagina’s. Ze hebben bijvoorbeeld een profiel omgezet naar een pagina maar hadden ondertussen ook al een pagina aangemaakt.

Naam veranderen

Of ze zijn van naam veranderd en hebben daarom een tweede pagina aangemaakt. Als je pagina meer dan 200 vind-ik-leuks heeft, kun je de naam van die pagina niet meer veranderen. Dat zou wel kunnen als voldoende mensen een nieuwe naam suggereren (via Bewerkingen voorstellen). We hebben dat al met enkele organsaties getest: telkens zonder resultaat. Twee pagina’s, dat heeft geen enkele zin natuurlijk. Het schept verwarring voor wie jullie tegenkomt op Facebook. En waarom al jullie fans over twee pagina’s verdelen? Beter 1 pagina met 1000 vind-ik-leuks, dan eentje met 300 en eentje met 700.

Optie Pagina’s samenvoegen

Facebook maakt het samenvoegen van pagina’s simpel. In theorie. In de praktijk valt het dikwijls tegen. In onze LinkedIn-groep zagen we al meermaals wanhopige beheerders passeren. Als Facebook twee pagina’s van dezelfde organisatie tegenkomt, dan moet de beheerder in principe een optie Pagina’s samenvoegen vinden in de instellingen. Maar meestal vindt hij die niet. De twee pagina’s moeten heel erg op elkaar lijken: alle instellingen moeten dezelfde zijn. Maar dan nog durft de optie verborgen te blijven.

Foute pagina blijft over

En als de optie wel opduikt, dan werkt hij niet altijd in de juiste richting. Je kunt de pagina’s wel samenvoegen, maar de pagina die dan overblijft is de foute, bijvoorbeeld de pagina met de foute naam. We stelden dat vast toen we De Kringwinkel in Turnhout (en omgeving) coachten bij dit probleem. Die hadden een profiel met behoorlijk wat vrienden, en daarnaast een pagina, met de juiste naam, met nauwelijks vind-ik-leuks. Ze zetten het profiel eerst om in een pagina, met een voorlopige, minder correcte naam.

Uitgepraat als Belg

Ze kregen vervolgens de optie te zien om de twee samen te voegen maar ze merkten dat de pagina met de minder correcte naam zou overblijven, wellicht omdat die meer vind-ik-leuks had. Hebben we dus niet gedaan, want die naam zouden we nadien niet meer hebben kunnen corrigeren. Als Belgische organisatie ben je dan uitgepraat. Amerikaanse organisaties hebben wel nog een andere mogelijkheid. Zij krijgen een uitvoerig formulier te zien waarop ze zelf kunnen aangeven welke pagina’s moeten samensmelten en welke van die pagina’s daarbij moet overblijven. Als je vanuit BelgiĆ« op de link klikt, dan krijg je de melding dat de pagina niet beschikbaar is.

Vermom je als Amerikaan

Niet voor ons? Toch wel. Er bestaat een truc om je als Amerikaanse Facebookpagina voor te doen. Jan Debonnet van Studio Globo ontdekte die hier. Hij signaleerde het in onze LinkedIn-groep, waarop Bert De Smet van de Stedelijke Kunstacademie in Waregem het meteen ging uittesten. Met succes.

Het komt erop neer dat je anoniem gaat surfen via Firefox en vervolgens de taal van je Facebookaccount in Amerikaanse Engels verandert. Feilloos is ook deze truc niet. De eerste keer dat we dit met De Kringwinkel probeerden, verscheen het formulier niet, de tweede keer wel. Hebben jullie ook een probleem met het samenvoegen van jullie Facebookpagina’s? Laat het ons dan weten.

3 reacties op “Hoe voeg je Facebookpagina’s samen?”

Ik ben erin geslaagd om me te vermommen als Amerikaan met behulp van software. De truc hierboven beschreven werkte niet. Zelfs een beheerder vanuit zijn vakantiehotel in New York laten inloggen bleek niet te werken. Met de software wel. Kost wel bijna 50 euro. Er zijn nog wel een aantal zaken waar je dan rekening mee moet houden zoals de categorie. En dan nog ben je afhankelijk van de gratie van de FB admin die je aanvraag behandelt.

Ik heb twee pagina’s met dezelfde naam, maar de een met hoofdletters, de andere kleine letters.
Ik ben (mede)beheerder van die met de hoofdletters en die wil ik ook graag behouden. Is er iemand die die met de kleine letters in die met de hoofdletters kan onderbrengen? Heel hartelijk dank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.