Categorieën
Publiek Centraal

Geef ons kerstcadeau door

1597845_293353160820222_2022560628_o-22014 was een mooi jaar. De warmte die we jullie twaalf maanden geleden via Bob hadden toegewenst, zijn we overal tegengekomen. In het engagement waarmee jullie prachtige projecten realiseren, ondanks de beperkte middelen. In het engagement dat jullie iets willen betekenen voor anderen.

Het deed dan ook deugd om te zien hoe veel organisaties elkaar ondertussen hebben gevonden in Publiek Centraal. Hoe ze door samen te werken, ervaringen uit te wisselen, nog meer publiek proberen te bereiken.

Al meteen spontane leden

Publiek Centraal is op die manier veel sneller dan we gehoopt hadden het project van ons allemaal geworden. Pas volgend jaar lanceren we een grote campagne rond het lidmaatschap, maar veel organisaties hebben zo lang niet gewacht en zijn al spontaan lid geworden.

Ze maakten het mogelijk om Publiek Centraal zonder 1 euro subsidie tot een volwaardig steunpunt te laten uitgroeien. Door elk een kleine bijdrage te leveren bouwen we samen iets wat ons allemaal meer publiek kan opleveren.

2015 wordt geen gemakkelijk jaar

2015 wordt geen gemakkelijk jaar voor social profit en overheid. Veel organisaties zullen de buikriem moeten aanhalen.

Communicatie mag niet het slachtoffer worden van besparingen. Minder communicatie betekent minder publiek. En zonder publiek bestaan onze organisaties niet.

Gratis ondersteuning

Daarom steekt Publiek Centraal weer een tandje bij. We gaan niet alleen onze leden nog meer gratis extra’s bieden, te beginnen met gratis workshops in januari en februari.

We gaan ook een extra inspanning doen voor organisaties die helemaal op vrijwilligers draaien en nauwelijks middelen hebben.  Deze maand hebben we het burgerinitiatief Mij pak je niet in al onder onze vleugels genomen. Een jaar lang ondersteunen we hen gratis en voor niks in hun communicatie. Omdat ze het verdienen.

1 gratis lid per 100 leden

We willen dat in 2015 met nog meer organisaties doen. Per 100 leden die erbij komen, gaan we telkens 1 andere vrijwilligersorganisatie adopteren. Telkens gaan we die een jaar lang gratis ondersteunen. Door lid te worden helpen we dus niet alleen onszelf maar ook andere organisaties die het nog moeilijker hebben.

Het is ons kerstcadeau. Voor jullie. En het is een cadeau dat jullie ook aan anderen kunnen geven.

Roze tutu

De roze tutu van Bob illustreerde vorig jaar zeer treffend, en vooral zeer ontroerend, waar het om draait in onze organisaties, en in onze levens: om warmte, om verbondenheid, om geven.

Namens het hele team van Publiek Centraal wens ik jullie ook in 2015 heel veel warmte!

Rudy Pieters

PS Lid worden kan hier. Maar alleen al door deze warme boodschap te verspreiden via je sociale media maak je het al mee mogelijk dat vrijwilligersorganisaties geholpen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.