Categorieën
Facebook

Je Facebookpagina krijgt een gebruikersnaam

Kom op tegen Kanker

Verschillende beheerders hebben het al gemerkt: Facebookpagina’s krijgen nu allemaal een gebruikersnaam. Zo kunnen gebruikers je pagina makkelijker taggen. Maar er zijn ook nadelen.

Onder de naam van je Facebookpagina stond tot voor kort een categorie. Organisatie bijvoorbeeld.

Facebookpagina heeft daar nu iets anders geplaatst (zonder dat ze beheerders daarvan op de hoogte brengt, maar dat zijn we ondertussen gewend). Er staat nu een @gebruikersnaam. Met die apenstaart ervoor ziet de naam er uit zoals een gebruikersnaam op Twitter of Instagram.

Via die gebruikersnaam moeten Facebookgebruikers je pagina makkelijker kunnen taggen in een bericht. Vroeger was het soms een heel gedoe om andere pagina’s te taggen. Het gebeurde meer dan eens dat je een pagina niet vond.

Gebruikersnaam veranderen

Facebook heeft je gebruikersnaam afgeleid van de url die je ooit aan je pagina gaf.

Vind je je gebruikersnaam niet goed, dan kun je hem in principe één keer veranderen. Dat kan via de tab Over op je pagina. Of rechtstreeks via https://www.facebook.com/username. In principe, want we hoorden al van paginabeheerders dat dit hapert. Als het wel lukt, verandert bovendien de url van je pagina. Dat betekent dat je alle verwijzingen naar je pagina moet aanpassen.

gebruikersnaam Facebookpagina veranderen

Gebruikersnaam al bezet

Nog een nadeel. Als de gebruikersnaam die je wil, al bezet is, zit je vast aan je huidige gebruikersnaam. Of moet je je tevreden stellen een minder goede gebruikersnaam.

Stel dat een andere pagina destijds jouw organisatienaam in zijn Facebook-url heeft gezet, dan is dat nu de gebruikersnaam van die pagina en kan jouw organisatie hem niet meer gebruiken. Heel vervelend.

Deze en andere tips krijg je in de opleiding Meer publiek met Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.