Erfgoed + goed doel = erfgoeddoel

Voor het eerst verenigen een twintigtal erfgoedinstellingen zich onder de campagne Erfgoeddoel.be. Samen vragen ze aandacht voor het feit dat ook erfgoed een goed doel is! En dat de noden in deze sector hoog zijn.

Schermafbeelding 2015-04-08 om 15.13.39

Erfgoedzorg – het werk achter de schermen, behoud, beheer, registratie, restauratie, onderzoek, enz. – kost geld. Bovendien zijn deze investeringen niet altijd even zichtbaar of ‘sexy’ voor beleidsmakers. Toch zijn ze broodnodig, om het verval tegen te  gaan én om het publiek (nog) beter te kunnen bedienen.

Vandaar dat naar aanleiding van deze Erfgoeddag – met het thema ERF! – een twintigtal musea, archieven en erfgoedbibliotheken zich verenigen onder het motto ‘Steun eens een erfgoeddoel’.

Minister Gatz

Deze erfgoeddoel-campagne wil iedereen die in erfgoed geïnteresseerd is uitnodigen om zijn of haar goede doel te vinden, en zich er – op de een of andere manier – mee te verbinden. Die relatie start op www.erfgoeddoel.be.

Minister van Cultuur Sven Gatz: “Telkens ik verenigingen of initiatieven bezoek die met ons erfgoed bezig zijn, valt me op hoe passioneel mensen hiermee omgaan. En hoe boeiend, rijk en breed ons erfgoed wel is. Iedereen interesseert zich wel in een stukje ervan. Ik ben er zeker van dat veel Vlamingen zich zullen willen verbinden met een erfgoeddoel.”

Trailer

Op de website vind je de trailer en kun je grasduinen door de lijst goede (erfgoed)doelen.

De deelnemers zijn momenteel: AMVB, AMSAB-ISG, Boekensteun/Vlaamse Erfgoedbibliotheek, Dr. Guislainmuseum, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, de Erfgoedbibliotheek van de Universiteit Antwerpen, Erfgoeddag/FARO, KADOC, Kasteel van Gaasbeek, KMSKA, Letterenhuis, M HKA, Middelheimmuseum, M Leuven, Musea Brugge, Museum Mayer Van den Berg, Museum Rubenshuis, Museum Vleeshuis, Plantin-Moretus en Sportimonium.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *