Categorieën
inspiratiedag Publiek16

Een baldadige bibliothecaris mag Publiek16 openen

Ook de tweede naam voor Publiek16 is een klepper: de Nederlandse Karen Bertrams, die furore maakt met  innoverende projecten voor jongeren. Ze past die toe in bibliotheken en zal ongetwijfeld ook organisaties in andere sectoren inspireren. 

Karen Bertrams maakt in Nederland en Vlaanderen furore met haar innoverende jongerenprojecten voor bibliotheken, onder meer de Bibliotheek van 100 talenten, een project dat vanuit de theorie van de meervoudige intelligentie van kinderen vertrekt. Het zijn projecten die ongetwijfeld ook organisaties in andere sectoren zullen inspireren.

Bij ProBiblio, dat bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland ondersteunt, is ze adviseur cultuurparticipatie. Op haar Twitteraccount stelt zichzelf voor als een “baldadige bibliothecaris”. Aangezien zij de spits mag afbijten op Publiek16, zal iedereen meteen wakker zijn.

Sihame El Kaouakibi

Karen is is een van de drie hoofdsprekers op Publiek16. Eerder maakten we al de naam van een andere klepper bekend: Sihame El Kaouakibi. Ze is oprichtster en directeur van het Antwerpse stadsproject Let’s go urban. Daarmee won ze in 2012 de Vlaamse Cultuurprijs. Knack verkoos haar in 2014 tot een van de tien invloedrijkste allochtone Belgen.

Volgende week maken we bekend wie de derde hoofdspreker is.

Meer dan 20 sprekers

De jaarlijkse inspiratiedag van Publiek Centraal biedt organisaties en overheden uit alle sectoren van social profit en overheid tonnen inspiratie om meer publiek te bereiken. In de voormiddag zetten de hoofdsprekers de toon in de Minardschouwburg, in de namiddag kunnen de tweehonderd deelnemers kiezen uit meer telkens zes praktijksessies in zowel de Minard als de stadsbibliotheek vlakbij, samen goed voor meer dan 20 sprekers.

Voor Publiek16 werkt Publiek Centraal samen met de Stad Gent, de Openbare Bibliotheek Gent en de Sociale Innovatiefabriek.

Inschrijven vanaf 2 februari

De inschrijvingen beginnen op dinsdag 2 februari 2016. Het aantal plaatsen is beperkt, Publiek14 en Publiek15 waren telkens uitverkocht. Wie er zeker bij wil zijn, kan via de knop hieronder zijn gegevens achterlaten. We verwittigen je zodra de inschrijvingen van start gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.