Categorieën
inspiratiedag Publiek20

De tweede naam voor Publiek20: Tom Rumes over video’s maken met smartphone

De tweede naam voor Publiek20: Tom Rumes. De storytelling-expert geeft een workshop video’s maken met smartphone in de storytelling-zaal van Verhalenmakers. 

Tom Rumes doceert al vijftien jaar Storytelling en Regie aan Thomas More Mechelen. Vanuit zijn ruime ervaring als mediamaker geeft hij gastcolleges over storytelling en nieuwe mediatrends, in binnen- en buitenland. 

Tom Rumes

Daarnaast is Tom coauteur van het boek How to story en startte hij innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland.

Video’s maken met smartphone

Op Publiek20 geeft hij een sessie over video’s maken met smartphone.

Voor social media is de return on investment vaak te laag om telkens een professionele videoploeg in te schakelen. In deze workshop dus geen grote camera’s en montagecellen, maar enkel je smartphone als Zwitsers zakmes.

Na deze workshop kun je zelf een videoverslag van A tot Z afwerken volgens de basisregels van de beeldtaal. Niet enkel techniek, maar ook storytelling voor video komt aan bod.

Bijna 300 inschrijvingen

Publiek20 vindt plaats op 10 maart 2020 in de Gentse Vooruit. De inspiratiedag palmt het hele gebouw in.

De inschrijvingen gaan harder dan ooit. We naderen nu snel de kaap van driehonderd inschrijvingen.

Wellicht zijn alle 500 plaatsen nog voor het eind van dit jaar de deur uit. Publiek19 was ook al geruime tijd van tevoren uitverkocht.

Themazalen

Net zoals op Publiek19 zijn er verschillende themazalen, elk met een eigen keynotespreker, eigen praktijkverhalen en pratijksessies. De thema’s zijn sociale media (curator: I Like Media), digitaal (Digiraf), jongeren (AmuseeVous), beleving (Cultuurconnect), storytelling (Verhalenmakers) en communicatiestrategie.

Freek Stevens is de eerste spreker waarvan we de naam bekend maakten. Hij geeft de keynote in de socialemediazaal van I Like Media.

Publiek20 is een initiatief van AmuseeVous, Cultuurconnect, Digiraf, FARO, I Like Media, Kortom, Mediaraven, Publiek Centraal, publiq, Verhalenmakers en Vooruit, met de steun van de Stad Gent.

De vroegboekkorting loopt nog tot 20 oktober. Inschrijven kan via deze pagina.