Categorieën
Publiek15

Crowdfunding krijgt de wind in de zeilen

De laatste dagen kun je geen krant openslaan of het gaat over crowdfunding. Vlaanderen begint deze manier van financieren te ontdekken. Een derde van de 25 sprekers op Publiek15 heeft het dan ook over crowdfunding.

“Crowdfunding wint eindelijk vaart”, schreef De Standaard woensdag. De Morgen nam dat gretig over en ging er ’s anderendaags dieper op in, met onder meer aandacht voor het nieuwe Gentse crowdfundingplatform.

Zaterdag schakelde De Standaard nog een versnelling hoger. Het wijdde een dubbele pagina aan crowdfunding onder de kop “Crowdfunding lukt alleen als je idee leeft”.

Schermafbeelding 2015-03-16 om 10.33.17

Zowel De Standaard als De Morgen besteedden aandacht aan socialprofitprojecten die naar volksfinanciering hengelen. Zo haalde Damiaan Vandaag 2.000 euro meer op dan gepland om een muziekpartituur te laten restaureren (“Je creëert een band met je publiek”). De Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) haalde via Socrowd 45.000 euro op voor een verbouwing.

Publiek15

Op de inspiratiedag Publiek15, volgende week in Leuven, zullen 8 van de 25 sprekers het eveneens hebben over crowdfunding. Enerzijds organisaties die projecten financieren via dit kanaal: MO*, het MIAT, Scouts en Gidsen Vlaanderen en de Liga voor Mensenrechten. Anderzijds crowdfundingplatformen: CroFun, growfunding / bxl, dono.be en Socrowd.

Ook andere alternatieven voor financiering komen die dag aan bod. En natuurlijk opnieuw heel wat tips over communicatie voor social profit. Want dat blijft de kern van Publiek Centraal: hoe versterk je de band met het publiek?

Wie er op 24 maart bij wil zijn, moet zich reppen. Vandaag is de laatste dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.