Categorieën
Facebook

5 tips om je Facebookberichten bij meer mensen te krijgen

  • Hoe lang duurt het lezen van dit bericht? 2 minuten
  • Wat onthouden we? Facebook doet pagina’s harder werken, maar er zijn manieren om toch meer lezers te krijgen.

Heel wat beheerders van Facebookpagina’s signaleerden het ons al: het bereik van hun berichten is de laatste tijd sterk gedaald. Facebook doet pagina’s inderdaad harder werken. Vijf tips om toch meer publiek te bereiken.

Veel organisaties staan er niet bij stil maar Facebook laat niet alles zien in het nieuwsoverzicht van zijn gebruikers. Het maakt zelf een selectie uit al die berichten van onze vrienden en pagina’s die we volgen, een selectie op maat van elke gebruiker, beweert de socialenetwerksite.

De laatste weken is Facebook in die selectie een pak strenger geworden voor pagina’s. Hoe lossen we dat op?

Schermafbeelding 2014-01-27 om 15.24.24
  1. Plaats berichten die reactie uitlokken. Facebook toont je berichten vooral aan wie regelmatig op je vorige berichten reageerde (vind-ik-leuk, commentaar, delen, klikken). Dat wordt nu nog belangrijker.
  2. Laat mensen zien. Mensen reageren vooral op mensen – het zijn niet voor niets sociale media. Draag er dus zorg voor dat berichten foto’s bevatten en dat die vaak mensen en emoties laten zien.
  3. Kijk welke berichten goed scoren. Facebook levert je tegenwoordig duidelijke statistieken voor al je berichten. Probeer daaruit af te leiden welk soort berichten het vooral goed doet bij jouw publiek.
  4. Gebruik aantrekkelijke links. Als je een link in een bericht zet, laat dan de kop, inleiding en foto zien die Facebook automatisch aanmaakt. Verwijder nadien de link zelf (url), zoals hierboven. Dat is visueel aantrekkelijker en lokt meer reactie uit dan alleen maar een url, zegt Facebook zelf.
  5. Boost je belangrijkste berichten. Van elk bericht kun je het bereik fors doen toenemen door daarvoor te betalen. Gewoon op de knop Boosten onderaan het bericht klikken, al vanaf 4 euro heb je honderden lezers extra. Kwatongen beweren dat deze advertenties de echte reden zijn waarom Facebook het bereik van onze berichten doet dalen.

2 reacties op “5 tips om je Facebookberichten bij meer mensen te krijgen”

Te veel om alles in 1 keer te onthouden … ‘k zal zeker nog eens terugkomen !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.