Categorieën
persbericht

3 tips voor een goed persbericht

Met je organisatie in de krant of op televisie komen: het geeft je bereik nog altijd een flinke boost. Maar hoe overtuig je een redactie om je persbericht te plaatsen? 3 tips:
krant

  1. Wees uniek. Zet in de verf wat jouw organisatie of activiteit anders maakt dan al die andere. Doe dat meteen in de kop en in de eerste zin. Zo weet de redacteur meteen dat hij of zij iets bijzonders te lezen zal krijgen.
  2. Wees concreet. Schrijf niet dat je activiteit ‘uniek’ is, leg wel uit wat je activiteit net zo uniek maakt. Is het bijvoorbeeld de eerste keer dat zoiets gebeurt in ons land? Is het de grootste/beste/snelste … in zijn soort in jullie sector?
  3. Schrijf actief. Vermijd passieve constructies, die maken de tekst te zwaar. Dus niet: De activiteit wordt georganiseerd door organisatie X; maar wel: Organisatie X organiseert de activiteit.  Gebruik ook werkwoorden waar actie in zit, dat maakt de tekst levendig. Dus liever niet: Op die plaats geldt een omleiding, maar beter: Op die plaats moeten auto’s omrijden.

Deze en nog veel andere tips krijg je tijdens de training+coaching Hoe schrijf ik een overtuigend persbericht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.