Categorieën
Twitter

3 tips om meer publiek te bereiken met Twitter

Door zijn open karakter – iedereen ziet alles van iedereen – is Twitter een kanaal waarop je boodschap razendsnel een groot bereik kan krijgen. 3 tips die je daarbij helpen.

twitter logo blauwe achtergrond

1. Tweet het standpunt van je organisatie

Twitter wordt zeer goed gevolgd door journalisten. Is er een debat aan de gang waar jouw organisatie een interessant standpunt over heeft, beperk dat dan niet tot een persbericht, maar zet het ook op Twitter, met de hashtag erbij die anderen gebruiken voor tweets in dat debat.

2. Luister live naar #Hautekiet

Luister of kijk live naar actualiteitenprogramma’s op radio en televisie. Werkt je organisatie rond een thema dat net aan bod komt, laat dan via een tweet merken dat je expertise of een belangrijk standpunt hebt rond dat thema. Voeg altijd de hashtag van het thema en die van het programma toe. Doe je dat tijdens Hautekiet op Radio 1 (hashtag: #hautekiet), dan maak je kans om door de redactie gebeld te worden over je tweet.

3. Volg #Twittertips

Twitter is zelf een belangrijke bron van informatie over een goed gebruik van Twitter. Via hashtags als #Twittertips vind je snel bruikbare tips om meer publiek te bereiken.

Deze en nog veel meer tips krijg je tijdens de opleiding Twitter voor beginners. Ook op onze ontbijtsessie van 8 december 2016 gaat het (onder meer) over Twitter.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.