Categorieën
blog

1 bericht per dag? Makkelijk

2dEvSDe kop is eraf. De eerste sessie van de allereerste training+coaching van Publiek Centraal is een uurtje geleden afgelopen.

Moe maar voldaan kijken we terug op een zeer praktijkgerichte, interactieve namiddag met 21 mensen die duidelijk gemotiveerd zijn om meer publiek te bereiken met hun Facebookpagina.

De mix was net wat Publiek Centraal voor ogen had: musea, een archief, een ziekenhuis, een politieke partij, heel wat ngo’s, heel wat cultuurorganisaties, een afvaldienst en zelfs een hogeschool – allemaal organisaties die er op de eerste plaats voor het publiek zijn.

Massa’s screenshots

Ik had gehoopt op heel wat vragen en die kwamen er ook. Daarbovenop kwamen behoorlijk wat interessante eigen ervaringen van organisaties – ook die uitwisseling van expertise willen we met Publiek Centraal gaan stimuleren.

We hebben vooral naar massa’s screenshots van de Facebookpagina’s van al die organisaties gekeken. Halfweg ook een oefening: hoe kan ik uit één activiteit van mijn organisatie zoveel mogelijk berichten puren. Dat lukte wonderwel. Tien berichten moesten ze eruit halen, de meesten haalden dat makkelijk.

Nee, ze hebben nu geen excuus meer om niet elke dag een bericht op hun pagina te zetten. Zeer benieuwd hoe ze dat de komende weken gaan toepassen. We gaan het nauwlettend in de gaten houden en waar nodig coachen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.