Hoe stemmen we ons aanbod af op jongeren?

Communiceren met jongeren stond centraal tijdens Hoe bereiken we jongeren?, onze eerste Morning Glory-sessie. In deze tweede workshop-met-ontbijt staat een andere vraag centraal: hoe overtuig je jongeren met een interessant aanbod?

Hippe beats, een frisse pint en toffe workshops zijn een begin. Maar een duurzaam programma voor 18- tot 30-jarigen is zoveel meer dan dat. Deze workshop gaat dieper in op de vragen die elke organisatie zich stelt wanneer ze een aanbod voor jongeren creëert.

Wie zijn die jongeren? Wat interesseert hen? Op welke manier kunnen we hen betrekken bij de organisatie van onze activiteiten? Welke drempels houden jongeren tegen om te participeren? Hoe springen we hier op een creatieve manier mee om? Moeten we meesurfen op hypes en moet het aanbod vernieuwend zijn?

In een sessie van 2 uur vol praktijkvoorbeelden krijg je hier heel wat antwoorden op. Je leert hoe je ook met kleine ingrepen een aanbod op maat van jongeren kunt creëren. Concrete tips ’n tricks die je zelf makkelijk kunt toepassen zorgen voor een frisse blik op de activiteiten van je eigen organisatie.

Deze sessie is een coproductie van Publiek Centraal en AmuseeVous. AmuseeVous heeft al tien jaar ervaring in jongerenparticipatie in musea. Nu stelt ze die expertise ter beschikking van andere sectoren in social profit.

Dit is bovendien een Morning Glory-sessie: eerst een lekker ontbijt en dan een sessie van 2 uur. Zo begin je je werkdag boordevol inspiratie.

voor wie?

  • Voor wie verantwoordelijk is voor (of nauw betrokken is bij) de communicatie van een socialprofit- of overheidsorganisatie (cultuur, sport, jeugd, zorg, toerisme, onderwijs, ngo’s, politieke partijen …).

voorkennis

  • Er is geen bijzondere voorkennis vereist.

resultaten

  • Je hebt een goed inzicht in wat wel en niet werkt om je aanbod op jongeren af te stemmen.

Morning Glory-sessie

wanneer?

  • dinsdag 20 oktober 2015 van 10 tot 12 uur in Hasselt (ontbijt vanaf 9 uur)
  • woensdag 28 oktober 2015 van 10 tot 12 uur in Brugge (ontbijt vanaf 9 uur)

waar?

inschrijven

  • Deze Morning Glory-sessie kost 30 euro en is enkel toegankelijk voor leden van Publiek Centraal.
  • Annuleren kan kosteloos tot 14 dagen voor de sessie. Annuleer je nadien, dan betaal je het inschrijvingsgeld en kun je deelnemen aan een volgende workshop.
  • Inschrijven is zeer eenvoudig, het duurt maar 2 minuten. Als je nog geen lid bent, kun via dezelfde knop lid worden.